Företagsvärdering, just nu 6.995 kr! Mer info »

FAQ

Vilket bolag ligger bakom bolagskartan?

Företaget bakom är Panirab (556520-8856) som är ett it-företag med rötter och kontor i Göteborg. Panirab är ingen företagsförmedling och sköter endast drift och utveckling av bolagskartan.com.

Vilka kriteria sätter ni på de företagsmäklare som skall vara med?

På denna fråga finns det två svar:

  1. För att få listas på www.bolagskartan.com/foretagsmaklare/ så krävs det i princip att du har ett bolag som bedriver företagsmäkleri. Alltså inga höga krav.
  2. För att få tillgång till att lägga ut annonser, så har vi dock satt upp ytterligare kriterier där trovärdighet och seriositet är viktiga parametrar. Vi vill inte bli ett nytt blocket. Det är oftast svårt att veta hur duktig en mäklare är på sitt yrke, men oftast, om det yttre är bra så håller det även hos oss. Vad vi menar med yttre är t.ex. att du har en hemsida, kontorsadress samt kan visa upp mäklade objekt etc. Det är en bedömning som vi kommer att göra från fall till fall. En annan mycket viktig aspekt är hur objekten blir upplagda och presenterade. Vi vill se att det är kvalitet på objekten som presenteras.

Vilken storlek på bolag har man möjlighet att marknadsföra?

Vi har inte satt något storlekskrav, oftast om man använder sig av en mäklare är företaget tillräckligt stort i sig.

Vad kostar kalaset i kr?

För företagsmäklare eller besökare till hemsidan kostar det ingenting. Kalaset betalas av reklamannonsörer. Dock har vi som princip att hålla reklambanners till ett minimum då vi inte vill att dessa skall påverka layout eller upplevd användarvänlighet.

Varför tror Ni att Ni skall vara bättre än Era konkurrenter?

Det är ett mål och en förhoppning.

  • Dels har vi en ny vinkling på hur vi presenterar företagen, med utgångspunkt från dess geografiska position
  • Dels så marknadsför vi även er mäklare. Det skall vara tydligt vem som ligger bakom överlåtelsen vilket även kan attrahera nya kunder för er
  • Om ni tittar på våra konkurrenter (utan att vi nämner några exempel) så ser ni att det är mer reklam på de sidorna än faktiskt innehåll

Jag är säljare, och nu frågar jag Er samma  frågor som mina kunder frågar mig när jag säljer mitt varumärke. Skall Ni ha oss som kunder, då förväntar vi oss att Ni är minst lika säljande till oss.

Vi ser er inte som en potentiell kund utan som en potentiell samarbetspartner. Om vi gör en bra sajt som får många besökare och har ett bra innehåll, så kommer ni troligen att märka detta genom att fler intressenter kontaktar er beträffande överlåtelser samt förhoppningsvis kontaktar er vid en framtida försäljning av sitt företag.

Bolagskartan: ”-Vi marknadsför företagsmäklare och företagsöverlåtelser helt kostnadsfritt” – Vem betalar kalaset?

Denna frågan är besvarad ovan. Troligen kommer t.ex. ekonomiprogram, advokatfirmor och mäklare som vill synas extra mycket, betala kalaset.

Bolagskartan: ”-Vi driver trafik till er hemsida, era överlåtelser och ger er potentiella kunder och spekulanter” – Detta vill jag att Ni utvecklar mera detaljerat tack

Genom att ni syns i samband med alla överlåtelser som ni publicerar sidan, har en egen profilsida på bolagskartan.com samtidigt som vi skyltar företagsmäklare på samtliga sidor så tror vi att detta kommer att öka intresset och kännedomen om ert företag för potentiella kunder och intressenter. Bläddra er runt lite på bolagskartan.com så kommer du att märka vad vi menar.

Bolagskartan: ”-Affärsöverlåtelsen blir synlig i samtliga relevanta sökmotorer” – Vilka? specificera tack

Bolagskartan.com är byggt på den senaste tekniken, den är specialanpassad för att sökmotorerna skall gilla den! Vid alla uppdateringar så skickas en ”signal” till sökmotorerna som berättar detta. Exempel på sökmotorer som underrättas är google, bing, yahoo och ask.com.

Bolagskartan: ”-Vi bearbetar aktivt riskkapitalbolagen och marknadsför intressanta företagsöverlåtelser” – detta var suddigt ! kan Ni inte svara på detta argumenterad, då är bättre att Ni tar bort det

Vår ambition är att månatligen sammanställa en lista över intressanta objekt, och marknadsföra dessa gentemot riskkapitalbolag via t.ex. ett nyhetsutskick. In context, det kommer troligen att vara de företag som har t.ex. en viss omsättning eller besitter unik expertis eller andra fördelar.

Jag hänger inte med.!!! Jag har aldrig fått något gratis, som är värt något, och tar Ni inte betalt, så tror jag inte på Er

Things are changing. The future is free. Använder ni er av google? Använder ni er av Wikipedia (jämför Nationalencyklopedin) Är google gratis? Ja. Varför skall ni betala när det är ni som skapar innehållet? Det finns en intressant bok på ämnet som heter: Free: The Future of a Radical Price skriven av Chris Anderson som är läsvärd.