Företagsvärdering, just nu 6.995 kr! Mer info »

Att köpa företag, sälja företag eller värdera företag

Om du vill köpa företag som är listat på bolagskartan.com så skall du vända dig till ansvarig företagsmäklare för just den affärsöverlåtelsen. Men om du istället vill sälja företag då skall du vända dig till den företagsförmedling som du tror gör bäst jobb för att maximera försäljningsvärdet på ditt företag. Vi har listat alla anslutna företagsmäklare här ».

Nedan följer ett par generella tips och råd om funderar på att köpa företag, sälja företag eller utföra en företagsvärdering.

Att tänka på om du skall köpa företag

Att köpa ett företag kan vara ett effektivt sätt att skapa tillväxt men det kan även vara ett sätt att komma åt nya marknader, kunder, minska konkurrens eller att skapa sig dominans inom en marknad.

Här kan du få mer råd om du funderar på att köpa företag »

Att tänka på om du skall sälja företag

Att sälja sitt företag gör man bara en gång. Därför är det otroligt viktigt att du förbereder dig rätt och har tänkt igenom vad du verkligen vill. Det är inte alltid som mest pengar är det viktigaste vid en affärsöverlåtelse, utan det är ofta vanligt att en ägare hellre ser att företaget t.ex. hellre hamnar i rätt händer.

Här kan du få mer tips om du skall sälja företaget »

Värdera företag

Att värdera ett företag är inte alltid helt lätt. Det är svårt både om du skall köpa eller sälja ett företag. Dels vill du ju inte betala för mycket men samtidigt vill inte säljaren sälja för billigt. De allra bästa affärerna är de överlåtelser där både köpare och säljare ä nöjda. En sak är säker, ju mer förberedd och påläst du är, ju större sannolikhet att du gör en bra affär.

Här kan du värdera ditt företag eller lära dig mer om företagsvärdering »

Övriga relevanta länkar

Här samlas relevanta länkar till olika användbara processverktyg vid t.ex. ett köp eller försäljning av ett företag. Såsom t.ex. due diligence material, tänkvärt, lagar och förhållningsregler.

  • Bolagsverket – det mesta du behöver om du skall starta företag, registrera eller ändra företagsform eller namn
  • Allabolag.se – om du vill kolla upp ett företags finansiella information
  • Ratsit.se – om du vill kolla upp kreditvärdigheten på ett företag eller eventuella betalningsanmärkningar
  • Blogg om företagsvärdering – Länkar till aktörer, definitioner, värderingsguider och förklaringar inom företagsvärderingens alla konstformer

Hjälp oss gärna att fylla på listan genom att skicka ditt länkförslag till bolagskartan(a)gmail.com.